Skip to main content

Kültür ve Siyasette Feminist Yaklaşımlar

Sayı | 43 – 2022

Ağustos 12, 2023 in Videos

Feminist Political Ecology Seminars-Giovanna Di Chiro

Title of the Talk: Revisiting Social Reproduction and Environmental Justice in a Time of Danger Abstract of the Talk: In this talk, I revisit and expand on my earlier work…
Devamını Okuyun
Ekim 10, 2015 in Sayı 27 | Ekim 2015

Merhaba

Türkiye, dergimizin bir önceki sayısının yayımlandığı haziran ayından sonra, şiddetin ve hak ihlallerinin dozunun giderek arttığı bir döneme girdi: İktidarın Dolmabahçe mutabakatının artık geçerli olmadığını ifade etmesiyle birlikte barış süreci…
Devamını Okuyun
Ekim 8, 2016 in Sayı 30 | Ekim 2016

Merhaba

Türkiye ve dünya her anlamda “olağanüstü bir hâl”den geçiyor. Ortadoğu'da Suriye merkezli savaş, Amerika ve Avrupa’da yükselen sağ popülist politikalar ve Türkiye’de 15 Temmuz sonrasında iyice sertleşen baskı rejimi... Ülkemizde…
Devamını Okuyun
Şubat 3, 2016 in Sayı 28 | Şubat 2016

Protesto Nesneleri: Ciudad Juarez’de Kadın Cinayetleri ve Şeylerin Failliği Üzerine

Meksika’nin Ciudad Juárez kentinde, 1993 yılından beri neredeyse bin beş yüz kadın öldürüldü ya da kaybedildi. Kadınların anneleri, sanatçılar, bağımsız aktivistler ve de insan hakları savunucuları, cinayetler ve kaybedilmelerle ilgili…
Devamını Okuyun
Haziran 28, 2007 in Sayı 03 | Haziran 2007

Dans Erkeği “Bozar” Mı? Sinop’ta Köçeklik Geleneğine Kısa Bir Bakış

Erkeklerin kadın kılığında dans etmesi anlamına gelen köçeklik geleneği, tarihsel gelişimi içinde çeşitli değişikliklere uğramış olsa da, her zaman erkek dansçıya yönelik homofobik bakıştan nasibini almıştır. Köçeklik, bu çalışmada, temsil…
Devamını Okuyun
Eylül 11, 2010 in Sayı 12 | Ekim 2010

Akademi ve Feminizm Üzerine

Hindistan'da bağımsızlık sonrası yetişen jenerasyonun temsilcilerinden olan Chandra Talpade Mohanty'i '”Batı” kaynaklı feminizme getirdiği sömürgecilik eleştirileri ile tanıyoruz. Chandra Talpade Mohanty'nin güncel çalışmaları akademide ve sosyal hareketlerde feminist anti-emperyalist politikaya…
Devamını Okuyun
Haziran 5, 2019 in Sayı 37-38 | Haziran 2019

#METOO’dan #WHYDIDNTREPORT’a: Dijital Eylemlerin İmkanları ve Sınırları Üzerine

Bu yazıyla, dijital feminist aktivizm üzerine yapılan tartışmalar ışığında, 2017 yılında ABD’de ortaya çıkan ve bütün dünyada ses getiren bir feminist etiket eylemliliği olarak #MeToo (Ben de) incelenecektir. #MeToo örnek olayı…
Devamını Okuyun
Haziran 28, 2009 in Sayı 08 | Haziran 2009

Yoksul Olma Özgürlüğü ya da Küresel Kapitalizme Dair Feminist Bir Teoriye Neden İhtiyacımız Var?

“Yoksul Olma Özgürlüğü ya da Küresel Kapitalizme Dair Feminist Bir Teoriye Neden İhtiyacımız Var?” başlıklı yazı, Anna Tsing’in 2-4 Temmuz 2007 tarihlerinde Manchester Üniversitesi’nde yapılan “Poverty and Capital” başlıklı konferansta…
Devamını Okuyun
Şubat 10, 2007 in Sayı 02 | Şubat 2007

Masal Dünya Hrant’a

Planlarımızın olması nasıl da gülünç... Misal, öykü yollayacaktım bu sayıya. Sonra Hrant, bir günün bir anında hayatla aramda bir eşik belirdi. Bir türlü geçemedim o eşiği, kalakaldığım yerde seni yazmaya…
Devamını Okuyun
Haziran 23, 2012 in Sayı 17 | Haziran 2012

Kadın Tutukluların Yaşadıkları Hak İhlalleri Üzerine

Türkiye’nin en yakıcı gündemlerinden biri olan tutuklamalar, yargılama süreçlerinin uzunluğundan bu süreçlerin işleyişine kadar çeşitli başlıklarda kamuoyunda tartışıldı. Bu tutuklamalara ilişkin bir konu da, özellikle son dönemdeki cezaevi isyanlarıyla birlikte…
Devamını Okuyun

Yazarlar

Tüm Yazarlar
[rev_slider slidertitle=”arsivall” alias=”arsiv-1″]